Pulled salmon med granatäppelsalsa och tahiniyoghurt

Saftigt grillad lax, frisk granatäppelsalsa och krämig tahiniyoghurt insvept i tortillabröd – den här smaksensationen kommer garanterat att göra succé vid grillen i sommar! Laxen får sin härliga smak genom att grillas i foliepaket tillsammans med spiskummin, koriander och paprika.

Gör så här
Granatäppelsalsa: Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna. Hacka gurka och lök fint. Blanda granatäpple, gurka, lök, persilja, mynta, finrivet limeskal (bara det gröna), pressad citronsaft och olja.
Tahiniyoghurt: Rör ihop yoghurt, tahini, spiskummin och salt.
Lägg laxen på dubbla folieark. Blanda kryddor och salt och gnid in hela fiskbiten. Vik ihop foliet till ett paket och grilla på indirekt värme under lock (ca 225°C) i 10–15 minuter tills laxen har en innertemperatur på 52°C. Ta paketet från grillen och låt ligga ca 5 minuter.

Dra isär laxköttet med två gafflar. Servera laxen i tortillabröd och toppa med en klick salsa och tahiniyoghurt.

Ingredienser
Granatäppelsalsa

1 granatäpple (1 granatäpple motsvarar ca 2 dl granatäpplekärnor)
1/2 gurka
1 silverlök
1 dl finhackad bladpersilja
1/2 dl finhackad mynta
finrivet skal och pressad saft av 1 lime
3 msk olivolja

Tahiniyoghurt

2 dl turkisk yoghurt
3 msk tahini
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt

600 g lax i bit
1 msk spiskummin
1 msk koriander
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
12 små tortillabröd

Etiketter: